האתר :: web
מביא סקירות [בעיקר] מהעולם הגדול המתייחסות לפרטיות, חירות, חופש הבעה והתאגדות בעולם טכנולוגי בו מידע עתק נמצא בידי ממשלות (ארגוני ביון, אכיפה, מודיעין וביטחון, רשויות מס, מוסדות רפואיים) מחד ותאגידי ענק (מפעילות סלולאר וספקיות אינטרנט, בנקים וחברות ביטוח, חברות אנרגיה ורשתות חברתיות) מאידך.
::
וכן, נוקט עמדה, לוקח צד, מביע דעה [אם כי על אחריותו של DovTheLachman, עד כמה שיש לו כזו], מצטט, מעתיק ומדביק, מתרגם ומפרש, מסביר, מדגים ולא מרפה, כי הקול חייב להישמע.
השראה :: Inspiration
בניגוד די גמור למה שבקלות ניתן היה לייחס לשנים בהם ביליתי במועדוני הביון והאכיפה, בלוח ההשראה ליצירת האתר הזה נעוצות שתי סיכות:
::
האחת היא כתבה [ישנה] בניו-יורק טיימס האמריקני: AT&T Helped U.S. Spy on Internet on a Vast Scale, משמה ניתן ללמוד דבר או שניים על תוכנה.
בקליפת אגוז: היא חשפה מערכת יחסים עבותה, ארוכת שנים, ממוסדת, מורכבת, ממוסחרת, טכנולוגית וכלכלית, במהלכה חברת התקשורת האמריקנית AT&T (ובהמשך התברר כי גם כל חברותיה, שאר מפעילות הסלולאר והאינטרנט) נתנה לגוף מודיעין אמריקני גישה לכל נתוני לקוחותיה ואלו כללו מיקומי משוחחים, בעלויות על מכשירי טלפון סלולארי, משכי שיחה, תכני מסרונים, דואר אלקטרוני ועוד לא מעט תופינים. הכתבה חשפה מסמך מודלף שתיאר אפילו את קוד ההתנהגות הנדרש מעובדי גוף המודיעין בבואו במגע יום יומי עם מהנדסי חברת התקשורת.
::
האחרת הייתה סרטון שבאקראי נחשפתי אליו ב-YouTube. הוא הופק על ידי רשת טלוויזיה גרמנית עצמאית ותיאר תאי כליאה שחורים ‘Black cells’, מתקני חקירות ומאסר שמפעילה מעצמה מאוד מערבית על אדמת כמה מדינות שאפשר לקרוא להן ‘החצר האחורית’ של אירופה המערבית.
קל להטיס לשם עצורים והחקירה שלהם, באמצעות מיטב הכלים, המכשירים, הרוע האנושי והדמיון החולני, איננה מופרעת על ידי כתבים חטטנים או ארגוני זכויות אדם מיותרים.
DovTheLachman
אבא לשני בנים גדולים ומקסימים, שהלכו ועודם רק אחר קול ליבם ועוסקים, על אף שמשני צידי האוקיינוס האטלנטי, רק במה שהם אוהבים, חזקים, מצויינים ומצטיינים.
סבא לפעוט ונשוי למי שכל השנים הללו הולכת לצידי ולה גם מוקדש הספר הראשון בטרילוגיה.
::
עבדתי לא מעט שנים ליד ובארגונים טכנולוגיים אזרחיים אבל גם בכאלו שעוסקים במודיעין ובאכיפת חוק.
צברתי נסיון, וותק וזכיתי לעבוד, לנהל ולתפעל את רוב המהפכות הטכנולוגיות שהחלו במעבר מתקשורת אנלוגית לספרתית, ממרכזיות בוררים אלקרו-מכניות מרעישות אזניים שתפסו חללי ענק (בניינים שלמים) לשרתים המאכלסים ארון תשעה עשר אינץ’ סטנדרטי, מתמסורת קואקסיאלית נישאת על זוגות כבלי נחושת (תדר פיילוט עליון 84.08 קילו הרץ…) לתמסורת רדיו ולאופטיקה ולטבעות SDH שרידות, מפרוטוקולים ייעודיים ל- IP, ממאגרי מידע מקומיים לעננים, מטלפונים נייחים לסלולאר דור 2, 2.5 (GPRS…) 3G ועד LTE —- בקיצור, היה כיף ועדיין.
::
טעמתי את טעם העצמאות, רכשתי סטודיו לקרמיקה וניהלתי אותו מעל שש שנים לפני יותר מעשור, הרפתקאה מרתקת שבהיעדר ההתעמרות של כל גוף ממשלתי, עירוני, ציבורי אפשרי – היתה יכולה להיות גם רווחית מאוד. למדתי במהלכה דבר אחד או שניים על ייצור בישראל, ייבוא חומרי גלם, ייצוא לחו”ל, חלקו של הבנק בעסק (שלי), העסקת עובדים, גבייה והקשר (האמיץ) של כל אלו לאופן האמתי בו צריך לבחון רווח והפסד, בסוף חודש, רבעון או שנה.
::
ברקע, במקביל לחיים, כתבתי את סיפורן של כמה מן העוולות המודרניות, כפי שאני תופס אותן, דרך משקפיו המוזרים משהו של אַרוּל אַמאס פולאמהאן, דמות דמיונית שלא לומר מופרכת בשעה שהעלילה, בחלקה, מתרחשת על אדמת ‘רפובליקה’ אנונימית, חסרת שם או מיקום גיאוגרפי מזוהה.
הספר נמצא בתהליכי כתיבה שנים ארוכות ודומני שאפשר כבר להכריז על בשלותו לצאת לאור.
‘עמוק בסבך השירותים החשאיים’ הוא רומן מתח, ריגול וביון שמנסה להמחיש ולהציג את חשיפת הפרט לטכנולוגיות הסיגינט (“האח הגדול”), את הסכנות הכרוכות באיסוף המידע על אזרחי העולם, בכל העולם ואת ההשלכות של כל אלו על גדולת הזכויות של בני האדם – החופש.
::
במקביל אליו החלו להיכתב שניים אחרים, אחד מספר את סיפורם של 19 בני אדם בודדים והאחר את זה של זוג צרפתים שזה עתה פרשו לגימלאות והחליטו להצית במדינתם, שוב, את אש המהפכה.
::
ובסקציה אחרת לגמרי, כאן באתר, יתפרסמו ביום מן הימים סיפורים קצרים, דימיוניים לחלוטין שהשראה להם צמחה במהלך התקופה בה עבדתי עם אליס בארץ הפלאות.
::
בשנים האחרונות מסמנכ”ל את התפעול של חברה חדשנית העוסקת בטכנולוגיות פורצות דרך לסחר המקוון הבינלאומי ההולך ומשתגע מחודש לחודש.
::
אתאיסט (מוחלט), טבעוני (לרוב), ליברל, מרדן וחשדן, שקרן, שקדן, רגשן, רואה צל הרים כהרים, חולם על חיים במשק אוטרקי, חסר סבלנות, מעריץ אומנות עכשווית, מחול מודרני, נשים יפות ומוזיקה מכל מיני מינים.